Arbitar hrvatskog derbija priznao: Bio je čist penal

Bebek objasnio putem Facebooka

Arbitar hrvatskog derbija priznao: Bio je čist penal

A. Haznadarević

Nakon što je najveći derbi u susjednoj nam Hrvatskoj završen pobjedom gostujućeg Dinama rezultatom 2:1, iz Hajduka su najavili tužbu protiv svih šest djelilaca pravde, a posebno se to odnosilo na glavnog sudiju Ivana Bebeka.

Međutim, Bebek nije bolje prošao ni u svojim krugovima prijatelja, a jedan od njih ga je putem Facebook profila optužio da je pokrao Hajduk, na što je dobio odgovor:

 

"Ne bi trebalo da ti odgovorim, ali reći ću ti šta imam, pa ti procijeni. Prvo, penal je čist, sad sam gledao, ali ako bolje pogledaš vidjećeš da niko  osim Sušića ne traži ruku, jer to na terenu uopšte ne izgleda sporno. Čini mi se da je napucana s pola metra i da je Vrsaljko u padu pa ne može da je izbjegne." 

Potražite više informacija na temu HNL:

 

"Drugo je što se na snimku jasno vidi da on namjerno poklapa loptu rukom. Ali ako se Jozinoviću, koji je metar pored mene, to ne čini spornim, onda ne znam zašto misliš da sam ja vidio i da nisam htio da sviram. Od prvog minuta sam agresiju Dinamovih igrača kažnjavao kartonima, imali su i igrača manje. Da sam imao neku lošu namjeru, da li misliš da bih tako sudio cijelu utakmicu, ili bih ipak sudio drugačije? Znam da si ljut zbog penala i razumijem te, jer je penal bio, ali ne shvatam kako možeš da kažeš je bilo ikakve namjere. To sam htio da ti kažem, a ti iz toga izvuci zaključke", poručio je arbitar Bebek. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.