A tek mu je 19! Mnogi misle da je Arda Guler nevinašce, ali Česima je pokazao pravo lice

Na kraju je dobro prošao

A tek mu je 19! Mnogi misle da je Arda Guler nevinašce, ali Česima je pokazao pravo lice

Admin Čaušević

Ko bi rekao da 19-godišnji Arda Guler ima tako dug jezik. Sve se dešavalo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na utakmici 3. kola grupne faze Evropskog prvenstva između Turske i Češke.

Nakon što je sudija Istvan Kovacs odsvirao kraj došlo je do određene gužve na terenu, a među učesnicima bio je i golobradi Guler.

Turci su gol za pobjedu i potvrdu drugog mjesta zabili u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat bio je 2:1 što je značilo eliminaciju Češke.

Uslijedilo je naguravanje te rumunski sudija u jednom trenutku izgubio kontrolu. Među učesnicima ogromne gužve bio je i Guler.

Iako slovi za mirnog i stidljivog dečka, može se reći da je fudbaler Reala protiv Čeha pokazao svoje pravo lice te je bio poprilično vulgaran.

"Je*i se", psovao je Guler češkom fudblaeru Tomašu Součeku prema turskim medijima. Na kraju je završio sa žutim kartonom.

Oglasi

Na snimcima se može vidjeti kako je Guler čak i krenuo u fizički obračun sa vidno snažnjim reprezentativcem Češke, ali su ga spriječili saigrači.

Prilikom gužve Tomas Chory je bio taj koji je dobio crveni karton te ga čeka određena suspenzija, dok je Soucek prošao sa žutim kartonom baš kao i Guler.

Turska će u osmini finala igrati protiv Austrije te će imati lijepu priliku da prođe dalje. Hendikep je svakako neigranje Hakana Calhanoglua koji je dobio žuti karton protiv Čeha i čeka ga jedan meč suspenzije.

Dalje iz grupe F su prošli još Portugal kao prvoplasirani tim te će igrati sa Slovenijom, te senzacionalna Gruzija koju čeka duel sa Španijom.

Oglasi

Kovacs za historiju

Inače, rumunski sudija je tokom i poslije meča Turska - Češka ispisao negativnu stranu evropskih prvenstava.

Kovacs je utakmicu završio sa čak 18 žutih kartona i dva crvena kartona te tako postao ubjedljivi rekorder.

Rekord je dosad bio 10 žutih kartona na utakmici, no rumunjski arbitar je debelo nadmašio tu brojku.

Preostaje da se vidi da li bi gubljene kontrole nad utakmicom moglo biti kobno kada je u pitanju ostatak takmičenja.

Neće biti iznenađenje ukoliko iskusnog arbitra ne budemo gledalit tokom nokaut faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Top Komentari

kovacic
"Turska će u osmini finala igrati protiv Austrije te će imati lijepu priliku da prođe dalje. " Šanse su im 20%, Austrija je bolja i po imenima, a o igri da ne pričamo. Turska djeluje kao raspuštena banda
1 0
Frane
Seljačina azijatska.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi