Ardu Gulera u svlačionici dočekao neočekivan poziv: Na trenutak se izgubio, izgledalo je kao san
FOTO: EPA

Postigao je golčinu protiv Gruzije

Ardu Gulera u svlačionici dočekao neočekivan poziv: Na trenutak se izgubio, izgledalo je kao san

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Turske nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj otvorila je trijumfom protiv selekcije Gruzije rezultatom 3:1 u prvom kolu grupe F u duelu koji je odigran na stadionu u Dortmundu.

To je bila za mnoge i najbolja utakmica u dosadašnjem toku šampionata, a Turci su postigli i dva fenomenalna gola.

Strijelci su bili Muldur, Guler i Akturkoglu, a prva dva gola su bila fenomenalna, posebno pogodak Arde Gulera.

Mlada zvijezda Real Madrida je u 65. minuti pogodio same rašlje gola gruzijskog gola sa nekih 25 metara, a pogodak će definitivno uči u uži izbori za gol ovogodišnjeg EURO-a.

Iako se nije puno vidio na utakmici Guler je samo jednim potezom pokupio slavu i pokazao o kakvom se majstoru radi kada je u pitanju fudbalska igra.

Oglasi

Po završetku utakmice protiv Gruzije bilo je zanimljivo u svlačionici reprezentacije Turske.

Predsjednik Turske Recep Tayip Erdogan želio je razgovarati sa mladim Gulerom.

Erdogan je nazvao na telefon, a Guler se iznenadio pozivom u svlačionici, razgovor su čelnici Turskog fudbalskog saveza pustili na spikerfon.

Predsjednik Turske je čestitao Guleru na sjajnom golu i poželio sreću u nastavku prvenstva kako njemu tako i cijeloj reprezentaciji Turske.

Oglasi

Mladi fudbaler Reala bio je vidno iznenađen pozivom, ali sigurno da je bio i ponosan. Zahvalio se predsjedniku Turske na pozivu i riječima podrške.

U drugom kolu grupe F, Turska igra susret protiv Portugala, a pozitivnim rezultatom bi osigurali plasman u nokaut fazu EURO-a što je i prvenstveni cilj Turske.

Turska ima fenomenalnu podršku navijača na Evropskom prvenstvu što je bilo i za očekivati.

Na ulicama Dortmunda se u utorak okupilo na hiljade navijača Turske koji su došli bodriti svoj nacionalni tim protiv Gruzije. Bez obzira na kišne uslove uspjeli su kreirati sjajnu atmosferu.

Top Komentari

DDG
Kišni uslovi???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi