Arda Turan izbačen iz reprezentacije Turske!
Foto: EPA

Napao novinara u avionu

Arda Turan izbačen iz reprezentacije Turske!

Endin Čaušević

Turski reprezentativac Arda Turan iza sebe ima sezonu za zaborav u dresu Barcelone, a sve je kulminiralo danas na aerodromu u Skoplju.

Turska je jučer igrala prijateljsku utakmicu protiv Makedonije koja je završena rezultatom 0:0. Ekspedicija ove selekcije danas je trebala putovati u Italiju, ali zbog problema koji su se desili prije polaska na aerodromu ovaj let je odgođen.

Naime, Arda Turan je prvo verbalno, pa fizički napao jednog turskog novinara kojeg je optužio da piše lažne vijesti o njemu. Turan uhvatio za vrat novinara i pitao ga ko mu plaća da piše takve laži o njemu. Podsjećamo, ovaj novinar je prije nekoliko mjeseci optužio Turana da je tražio novac od FS Turske kako bi igrao za reprezentaciju.

Iz FS Turske brzo su reagovali nakon incidenta na aerodromu, te su izbacili veznog igrača Barcelone iz reprezentacije. Još uvijek nije poznato da li će Arda Turan biti zauvijek udaljen iz selekcije Turske ili je kažnjen samo za naredne utakmice ove selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi