Brozović junak Hrvatske, Turska bolja od Kosova

Utakmice 4. kola kvalifikacija za SP

Brozović junak Hrvatske, Turska bolja od Kosova

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je večeras pobjedu na Maksimiru protiv Islanda (2:0) u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je večeras na Maksimiru pred praznim tribinama ugostila Island, te je uspjela slaviti s 2:0. Domaći su do prednosti stigli u 15. minuti utakmice kada je nakon asistencije Rakitića mrežu Islanda zatresao Brozović.

Island je sjajnu priliku za izjednačenje imao u finišu prvog dijela kada je udarac Bjarnasona sjajno odbranio Subašić. Sredinom drugog poluvremena gosti su ponovo zaprijetili kada je fenomenalnu priliku propustio Bodvarsson koji je poslao loptu pored gola Hrvatske.

Do kraja meča Hrvatske je uspjela udvostručiti svoju prednost. U samom finišu utakmice konačnih 2:0 postavio je svojim drugim golom Marcelo Brozović. Domaći su meč završili s igračem manje jer je u posljednjim sekundama direktan crveni karton zaradio Perišić.

U okviru ove grupe u Antaliji snage su odmjerili Turska i Kosovo, a u sjajnom meču punom prilika na kraju je slavila domaća selekcija sa 2:0. Turska je otpor Kosova slomila početkom drugog poluvremena kada su za četiri minute postigli dva gola.

Prvo je mrežu gostiju u 51. minuti utakmice zatresao Burak, da bi četiri minute kasnije konačnih 2:0 postavio Sen.

Hrvatska je prva u grupi I sa deset bodova, dok je Island drugi sa tri boda manje. Turska je četvrta sa pet bodova, a Kosovo je na začelju tabele s jednim osvojenim bodom. U okviru ove grupe večeras se sastaju još Ukrajina - Finska.

Kvalifikacije za SP, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Hrvatska - Island 2:0

Turska - Kosovo 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi