Arda Turan odlazi na posudbu

Do januara na posudbi

Arda Turan odlazi na posudbu

Midhat Šljivak

Turski fudbaler Arda Turan biće poslat na pozajmicu do januara 2016. godine.

Novo pojačanje Barcelone, kojeg su Katalonci platili 40 miliona eura, neće moći nastupati za prvaka Španije do januara naredne godine. 

Veliki problem predstavlja kazna koju ima katalonski tim zbog nelegalnih transfera, te će on vjerovatno otići na posudbu do januara 2016. godine.

Da bi fantastični reprezentativac Turske mogao na posudbu potvrdio je i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

"Moguće je da ode na posudbu. Konačnu odluku će donijeti trener Luis Enrique. Ako ode na posudbu, biće to tim koji nema pravo nastupa u Ligi prvaka", istakao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Turan je ovog ljeta nakon četiri godine napustio Atletico Madrid. Pored ponuda PSG-a i Chelseaja prihvatio je ovu iz Barcelone, ali će na debi u dresu katalonskog velikana morati čekati do januara naredne godine.

Turski fudbaler je pored Atletica igrao za Manisu i Galatasaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije