Argentina i Brazil upisali očekivane pobjede

Okončano prvo kolo Mundobasketa

Argentina i Brazil upisali očekivane pobjede

Prvo kolo Mundobasketa završeno je u pobjedničkom ritmu dvije najbolje južnoameričke reprezentacije. Brazil je bio ubjedljiv protiv Irana, dok je Argentina mnogo teže od očekivanog savladala podmlađenu Njemačku.

Argentina je u okviru grupe A bila bolja od Njemačke sa 78:74, a do pobjede je stigla s maksimalnim zalaganjem. Mlada reprezentacija Njemačke, predvođena Tiborom Pleissom i Robinom Benzingom, u prvom dijelu je bila potpuno ravnopravna na parketu, a tek je Argentina u trećem periodu igre napravila dvocifrenu razliku.

Nakon što su došli do prednosti od 14 poena Argentinci su se opustili što Nijemci koriste i pred kraj utakmice se vraćaju u igru. Ipak, iskustvo, a prije svega vrijeme, bilo je na strani Argentinaca koji su upisali prvu pobjedu.

Momčad Sergia Hernandeza do pobjede su vodile tri prve zvijezde tima, Carlos Delfino, koji je ubacio 27 poena, Luis Scola 20 i Fabricio Oberto 11. Demond Greene sa 20 i Tibor Pleiss sa 12 poena bili su najefikasniji kod Nijemaca.

Prvak Južne Amerike, Brazil, nije imao mnogo problema protiv prvaka Azije, Irana. Brazilci su slavili sa 81:65. Guilherme Giovannoni je sa 17 poena i 7 skokova bio najbolji Brazilac, Tiago Splitter i Marcelo Huertas su dodali po 13, dok je Hamed Haddadi sa 16 poena i 9 skokova bio prvo ime Iranaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.