Argentina namučila Amerikance

Argentina namučila Amerikance

Midhat Šljivak

Barcelona je večeras bila domaćin prijateljskog susreta košarkaških reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država i Argentine, a u prepunoj dvorani Palau Sant Jordi Amerikanci su slavili pobjedu rezultatom 86:80.

Odlično su košarkaši SAD-a otvorili utakmicu, te su nakon dvije minute igre imali dvocifrenu prednost najviše zahvaljujući Kobeu Bryantu i Kevinu Durantu koji su ubacili početnih 19 poena za svoj tim. Prvi period je završen vodstvom Amerikanaca 31:16.

Zaigrala je Argentina mnogo bolje u drugoj četvrtini, te su sjajnom serijom od 21:8 pred kraj prvog poluvremena stigli do minus pet, no poenima Russela Westbrooka SAD na odmor odlaze vodstvom od sedam poena razlike 47:40.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo je pripalo prvim favoritima Olimpijskih igara. Veoma brzo su ponovo stekli dvocifrenu prednost zahvaljujući i večeras fantastičnaom Kevinu Durantu. U posljednju četvrtinu izabranici Mikea Križevskog su ušli sa vodstvom od 11 poena 72:61.

Za Argentinu je u nastavku utakmice proradio Manu Ginobilli i ubrzo su Gaučosi stigli ponovo na pristojan minus. Došli su čak i na minus četiri na nešto više od minut do kraja, no Durant i Paul svojim tricama ovjeravaju pobjedu za konačnih plus šest.

Kevin Durant je predvodio Amerikance večeras sa 27 poena uz sedam ubačenih trojki, dok je na drugoj strani za Argentinu Manu Ginobilli ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije