Argentina objavila spisak: Nema Messija, ali tu je jedan povratnik

Sastav Gaučosa ponovo izgleda snažno

Argentina objavila spisak: Nema Messija, ali tu je jedan povratnik

Fudbalska reprezentacija Argentine razočarala je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nakon čega je Jorgea Sampaolija na klupi naslijedio Lionel Scaloni.

Ovaj 40-godišnji stručnjak je do sada vodio Argentinu na četiri utakmice (dvije pobjede, po jedan remi i poraz), a peti izazov će mu biti prijateljski mečevi protiv Meksika koji se igraju u petak, 16. novembra i u utorak 20. novembra.

Scaloni je danas saopštio spisak igrača na koje će računati protiv starih rivala, a zanimljivo je da se na njemu našao i Erik Lamela, koji ove sezone igra odlično u dresu Tottenhama.

Lamela je povratnik među Gaučose, za koje je posljednji meč odigrao 9. jula 2016. protiv Venecuele. Od tada je još samo jednom dobio poziv, ali nije igrao.

Na spisku Argentinaca, očekivano, nema Lea Messija koji je privremeno završio svoju epizodu u reprezentaciji, a uz to je i povrijeđen, ali tu su mnoge velike zvijezde poput Paola Dybale, Maura Icardija, Nicolasa Otamendija...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi