Maradona shvatio grešku, tražit će oproštaj od Messija
"Od Messija moramo prestati praviti Boga. Teško mi je sve to pričati, ali nema nikakvog smisla pokušavati od njega praviti vođu jer on 20 puta pred utakmicu ide u WC", izjavio je prije nekoliko dana Maradona.

Nakon izjava o liderskim sposobnostima fudbalera Barce

Maradona shvatio grešku, tražit će oproštaj od Messija

Legendarni "Mali zeleni", Diego Armando Maradona je prije nekoliko dana uzburkao argentinsku javnost izjavama o Lionelu Messiju.

Poznato je da Maradona ponekad ne razmišlja previše prije nego što nešto kaže, pa je Messijeve muke u reprezentaciji Argentine prokomentarisao riječima da "neko ne može biti vođa Argentine ako prije utakmice 20 puta ide u toalet".

Želio je Maradona tako, na svoj način, reći da Messi nema ono što je potrebno da bi bio vođa ekipe i van terena, ali je njegova izjava mnoge iznenadila s obzirom da je često javno hvalio svog sunarodnjaka.

Sada je Diego izgleda shvatio da je pretjerao, te se planira izviniti Lionelu Messiju, saopštio je njegov advokat Matias Merlo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Diego je jako tužan jer su njegove riječi shvaćene kao kritika na račun Messija. Diego je lider i uvijek je podržavao nacionalni tim, samo je želio objasniti da je Lionel drugačiji od njega, ali ne i omalovažiti ga. Želio je samo istaći da se Messi ne nameće kao vođa, ništa više od toga. Diego će lično pozvati Messija da mu sve objasni i da mu se izvini. Ipak, Messi vjerovatno i sam dobro zna šta Diego misli o njemu, koliko ga voli i poštuje", poručio je Merlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi