Argentina razbila Litvaniju

Gaučosi bez problema protiv Litvanije

Argentina razbila Litvaniju

Midhat Šljivak

Košarkaši Argentine odličnu su startovali na Olimpijskim igrama u Londonu. U posljednjoj utakmici dana Gaučosi su ubjedljivo savladali Litvaniju rezultatom 102:79.

Samo u prvih deset minuta Litvanci su bili konkurenti. U nekoliko navrata su imali i vodstvo, ali je Argentina ipak prvu četvrtinu riješila u svoju korist 24:23.  Ostatak susreta protekao je u potpunoj dominaciji Argentine. Gotovo svi su pogađali iz svih mogućih pozicija, pa se već na poluvrijeme otišlo dvocifrenom prednošću 51:39.

I u drugom poluvremenu nastavila se dominacija Argentine. Nakon trideset minuta igre imali su 17 razlike 78:61, da bi do kraja Gaučosi dodatno povećali prednost na konačnih plus 23.

Lusi Scola je predvodio Argentinu sa 32 poena, Manu Ginobili jr dodao 21 poen i 10 skokova, a Carlos Delfino 20 poena. Linas Kleiza je kod Litvanije ubacio najviše 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.