Argentina šokirala Crnu Goru, Rusi bolji od Islanda

Iznenađenje u grupi A

Argentina šokirala Crnu Goru, Rusi bolji od Islanda

M. Maksimović

Prvo iznenađenje dogodilo se u grupi A. Argentina je potpuno zasluženo skinula skalp ambicioznoj Crnoj Gori, bilo je 28:26.Tokom cijele utakmice Argentina je bila bolja, maksimalno pokretljivom 3-2-1 odbranom, Argentinci su stvorili puno problema Crnogorcima.

U prvih dvadeset minuta, Crnogorci su postigli šest golova. Argentina je stalno držala prednost koja je znala ići i na +4.U posljednjih deset minuta prvog dijela,Crna Gora je sa 6:3 došla na prihvatljivih -1.

U nastavku ista slika na terenu, Argentina je stalno za korak, dva, Pablu Simonetu se priključio Diego, dok je Crnu Goru u životu držao Roganović.

 

Kada je Vieyra postigao gol za +3 deset minuta prije kraja, postalo je jasno da će Crna Gora teško do pobjede.Međutim u kratkom periodu Crna Gora dolazi do izjednačenja, ali onda Milašević pravi prekršaj za crveni karton, Vujović ide dvije minute na klupu, ali Argentina ne može riješiti utakmicu.Crna Gora je imala napad za izjednačenje, ali je Roganović pogriješio, a Diego Simonet je zaključio utakmicu golom za 28:26.

 

Federico Fernandez je postigao pet golova baš kao i Pablo Simonet, sa sedam je najefikasniji bio Diego Simonet.Kod Crne Gore je Roganović postigao šest, Melić i Ševaljević četiri.Rade Mijatović je imao osam odbrana.

 

Prvi derbi smo imali u grupi B, igrali su Rusija i Island.Rusi su u cijeloj utakmici promašili 17 šuteva, od 47 lopti, njih 30 je završilo u mreži Islanda za pobjedu 30:25.Rusi su sjajno krenuli, poveli su 7:2, 8:3, ali su Islanđani mini serijom 4:0 usjeli uhvatiti priključak. Novu seriju Islanđani prave na početku drugog dijela, ovaj put 5:0 prave preokret pa imaju vodstvo 19:16.

 

Do  5.minute utakmica je u egalu, a onda Dibirov, Zhitnikov i Chipurin postižu po gol, dok Palmarsson troši dvije, Kristjansson jednu loptu.U šest minuta Islanđani su postigli jedan gol, a njihovu sudbinu je zapečatio Dibirov golom za 29:24.Gorbok je zabio šest golova, Chipurin jedan manje, Zhitnikov i Ataman su dodali po četiri, Levshin je skinuo 14 lopti. Na drugoj strani je Aron Palmarsson potrošio čak 16 lopti za šest golova, Guðjón Valur Sigurdsson 14 za sedam.

 

 

Slovenija je u prvoj utakmici upisala pobjedu deset razike, iako je Saudijska Arabija sve do 37 minute držala priključak. Slovenija je povela 4:1, ali je Saudijska Arabija vrlo brzo uhvatila priključak, nakon 15 minute igre rezultata je glasio 10:10.Slovenija je imala dva razlike na poluvremenu, Saudijska Arabija se držala do te 37 minute kada slijedi 7:0 i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno. Dasper Marguc je postigao šest golova, po pet su dodali Jure Dolenc i Luka Zvižej, sa krila su Slovenci postigli tek tri gola.

 

Golman Škof je imao devet odbrana.Što se tiče selekcije Saudijske Arabije, Ahmad Alabdulali je zabio pet golova, Hisham Alobaidi pet, ali uz 50 posto realizacije, dok je na golu Manaf Alsaeed dodao 14 odbrana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.