Argentina zbog Messija kažnjena sa 50.000 dolara

Bahati Gaučosi

Argentina zbog Messija kažnjena sa 50.000 dolara

Najbolja fudbalska vrsta Argentine prokockala je pobjedu u prvom kolu Copa Americe. Nakon što su u prvom susretu grupe B Gaučosi imali vodstvo od 2:0, Messi i društvo ga nisu uspjeli zadržati, a Paragvaj je golom u posljednjim trenucima utakmice stigao do vrijednog boda.

Na ovom susretu kapiten Argentine i prva zvijezda ove reprezentacije, Lionel Messi, proglašen je za najboljeg fudbalera meča, ali i samo njemu poznatih razloga Argentinac nije želio primiti nagradu već je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka otišao pravo u svlačionicu.

Zbog ovog poteza svog kapitena, ali i činjenice da se na press konferenciji nakon utakmice nije pojavio niko od predstavnika Argentine fudbalski savez ove zemlje kažnjen je sa 50.000 dolara.

Zanimljivo je da je i u utakmici 2. kola grupe B, nakon minimalne pobjede nad Urugvajem, Lionel Messi ponovo izabran za najboljeg igrača na utakmici, ali ovoga puta nije odbio primiti nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.