Argentinac ostaje na Ostrvu za 11 i po miliona eura

Bilić otkupio Lanzinija

Argentinac ostaje na Ostrvu za 11 i po miliona eura

D. Vejo

West Ham otkupio je Argentinca Manuela Lanzinija za 11 i po miliona eura od Al Džazire, kluba koji se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Sjajne partije pruža mladi Lanzini u dresu Čekićara. Nakon meča protiv Chelsea gdje je postigao vodeći gol i fantastično odigrao meč, dobio je povjerenje stratega Slavena Bilića koji je odlučio da po svaku cijenu ovog mladog veznjaka sačuva u svojim redovima.

Lanzini je tokom prošlog ljeta stigao na pozajmicu u West Ham iz Al Džazire. Klub je pristao da proda svog nekadašnjeg igrača na Ostrvo za 11 i po miliona eura. Svi uslovi su odgovorali čelnicima Čekićara tako da je dogovor postignut. 

Ovaj 23-godišnji veznjak, karijeru je počeo u argentinskom River Plateu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi