Argentinac rodom iz Amerike preko Banjaluke do hrvatske reprezentacije?
Foto: Screenshot

Za koga će na kraju zaigrati?

Argentinac rodom iz Amerike preko Banjaluke do hrvatske reprezentacije?

Ovih dana se u hrvatskim medijima dosta piše o mladom fudbaleru Argentinos Juniorsa, Matku Miljeviću.

Talentovani 18-godišnji veznjak je ove sezone došao do prvog tima pomenutog argentinskog kluba, te je upisao tri nastupa i postigao jedan gol. Miljević već privlači dosta pažnje i u Argentini, a već je počeo i "rat" nacionalnih timova za njegove usluge.

Naime, Miljevića žele Argentina, Sjedinjene Američke Države i Hrvatska.

Miljević je rođen u SAD-u, u Miamiju, ali je odrastao i prve fudbalske korake napravio u Argentini - državi iz koje su njegovi roditelji.

Mladi fudbaler je prije određenog vremena bio pozivan za U16 reprezentaciju Amerike, dok je za U20 selekciju Argentine upisao i dva nastupa. Ipak, selektor U20 selekcije Amerike ga je pozvao na okupljanje u septembru, on se navodno želio odazvati, ali mu klub to nije dozvolio zbog obaveza u domaćem šampionatu.

Tada je govorio o svojoj želji da igra za mladu reprezentaciju SAD-a, ali ni Argentinci ne odustaju od njega. A ne odustaje ni Hrvatska.

Proteklih dana hrvatski mediji prenose Miljevićeve izjave za južnoameričko izdanje Marce.

"Nazvali su prijatelja još prije dva-tri tjedna. Rekli su da me pomno prate, i to ne samo reprezentacija nego i jedan klub iz Hrvatske", izjavio je Miljević.

Navodno Miljević hrvatsko sportsko državljanstvo može dobiti zbog jednog djeda koji je rođen u Banjaluci i čija je želja da mu unuk igra za Hrvatsku.

Pojedini hrvatski mediji pišu i da je Miljević već pokrenuo proces dobijanja državljanstva Hrvatske, ali treba podsjetiti na njegovu izjavu od prošle godine. Tada je talentovani fudbaler izjavio da će igrati za zemlju koja ga prva pozove u svoju seniorsku selekciju...

Top Komentari

crni1000
hm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi