Argentinci imaju prijedlog za nastavak fudbala koji je šokirao i voditeljicu

Argentinci imaju prijedlog za nastavak fudbala koji je šokirao i voditeljicu

E. Čaušević

Fudbal u skoro cijelom svijetu je zaustavljen zbog pandemije koronavirusa.

Postoji tek nekoliko zemalja u svijetu gdje se fudbal još uvijek igra, ali one najjače lige su već odavno prekinute. To važi i za fudbal u Južnoj Americi koji nam tradicionalno donosi fantastične utakmice, te još bolje scene s tribina.

Međutim, prije nekoliko dana vlasti u Argentini su došli do ideje kako bi se fudbal u ovoj zemlji mogao nastaviti, a njihov prijedlog je zaista mnoge ostavio bez teksta.

Video koji je postao hit na društvenim mrežama su vijesti argentinske televizije Cronica u kojima je novinarka objasnila prijedlog. Naime, oni predlažu da se fudbal nastavi, ali bez kornera i slobodnih udaraca kako bi se izbjegle guže u kaznenim prostorima, te kontakti igrača.

Voditeljica je odradila svoj posao i pročitala ovaj prijedlog, ali je i sama bila u šoku, te je samo kratko prokomentarisala: "Pa, kako je moguće da to izvedu?".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi