Ludilo u Đenovi: Golčina Zapate u 95. minuti za pobjedu Atalante

Serija A

Ludilo u Đenovi: Golčina Zapate u 95. minuti za pobjedu Atalante

E. Škorić

Genoa i Atalanta odmjerili su snage u susretu trećeg kola italijanske Serije A, a gost je slavio s 2:1.

Puno uzbuđenja bilo je danas u Đenovi, dosta dobrog nogometa, dosta šansi, nekoliko VAR intervencija, dva penala i na kraju pobjeda gostiju uz eurogol Duvana Zapate.

Atalanta je bila nešto bolja većim dijelom meča, posebno u prvom dijelu, no nakon gola za 1:0, gosti iz Bergama kao da su se skroz povukli, a domaći iskoristili kiks i u nadoknadi došli do izjednačenja.

Rezervista Muriel je u 64. minuti postigao gol za Atalantu, nakon što je Zapata izborio penal. Isprva nije dosuđena najstroža kazna, no uz pomoć VAR-a je pravda zadovoljena.

U 92. minuti penal i za Genou kojeg je mudro izborio Kouame u gol pretvara Criscito. Genoa je krenula po preokret, a na kraju ostala bez ičega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U 95. minuti projektil Duvana Zapate završava pod prečkom Đenovljana i Atalanta na kraju ipak dolazi do sva tri boda.

Ovo je druga pobjeda Atalante u trećem kolu, dok je Genoa ostala na četiri boda i ovo joj je prvi poraz u sezoni.

Top Komentari

Kiss
ovo je majstorski odrađeno,svaka čast
2 1
mer12
Kakav igrac Zapata masina...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi