Argentinci na zalasku, Hrvatska želi medalju

U grupi B dileme ne bi trebalo biti

Argentinci na zalasku, Hrvatska želi medalju

Grčka, Hrvatska, Argentina, Portoriko, Senegal i Filipini će prvi krug odraditi u Sevilli. I ovdje je društvo zanimljivo, ali opet Senegal i Filipini nisu selekcije za osminu finala.

Argentina je bez Ginobilija i Delfina, Scola je dugo prijetio kako neće igrati, ali j ipak tu kao glavni adut selektora Lamasa. Najveći teret uz Scolu bi trebali podnijeti Nocioni i Prigioni. Kada je u pitanju Argentina slobodno se može reći da je jedna velika generacija na zalasku i da je ovo posljednje veliko takmičenje ekipe kojoj nedostaje naslov svjetskog prvaka da se kompletira velika riznica.

Lamas ima na raspolganju i mlađe poput Laprovittole, Bortolina i Marcosa Delle. Nisu dobro izgledali u pripremnim utakmicama, protiv Španije su ostali na -33. Četvrtfinale bi mogao biti maksimum.

Grci su bez Spanoulisa, ali tu su Calathes, Bouroussis, Zizis, Papanikolau, ekipa koja ide u drugi krug i koja bi se mogla prišunjati četvrtfinalu.

Hrvatska se u Sloveniji nakon duže vremena probila do četvrtfinala, dolaze na krilima sjajnog mladog vala (Bogdanović, Šarić, Tomić, Hezonja), imaju novog Amerikanca Lafayettea, ostao je Repeša na mjestu selektora. Posljednji put su Hrvati uzeli medalju na Svjetskim prvenstvima 1994. godine u Torontu. Sada su maksimalni motivisani, spremni da se opet uguraju u borbu za medalju što bi svakako bio sjajan rezultat.

Problem leži u činjenici da se križaju sa grupom A zato će svaka pobjeda u prvom krugu biti super važna. Ako izbjegnu Španiju i Brazil u osmini finala, onda mogu daleko. Portoriko je uvijek na velikim takmičenjima bio reprezentacija za izbjeći. Evropske selekcije ne igraju često protiv Portorika, mnoge se teško prilagode. Arroyo i Barea su glavne uzdanice, iskusno Santiago je tu Blakman također. Osmina finala bi bila jedan pristojan rezultat za ovu selekciju.

Filipini Senegal izgledaju ponajviše egzotično iako u tim zemljama košarka nije za baciti. Dieng i Blatche su NBA igrači ali premalo za nešto veliko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti