"Argentinci, ne pokušavajte usporediti Messija s Maradonom ili bilo kojim drugim igračem"

Smatra da Lionelu nema ravnog

"Argentinci, ne pokušavajte usporediti Messija s Maradonom ili bilo kojim drugim igračem"

E. Škorić

Legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov, koji je svojevremeno igrao za Barcelonu, smatra da je nedopustivo da se u Argentini bilo kojeg igrača uspoređuje s Lionelom Messijem.

Argentince nikada neće umoriti ta vječna rasprava ko je najveći kojeg je ova zemlja imala. Messi ili Maradona, najčešće je pitanje, no za Stoičkova tu nema nikakve dileme.

"Messi je mit. Teško ga je usporediti s drugima. Nema nikoga ko je osvojio ono što je on osvojio. Šest Zlatnih lopti, pet Zlatnih kopački, najbolji igrač na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Argentinci imaju nekoliko igrača koji su bili najbolji na svjetskim prvenstvima. Kempes '78, Diego '86 i Lionel 2014. godine", rekao je Stoičkov.

"Niko neće osvojiti ono što je osvojio Messi. Vi Argentinci uvijek vodite raspravu on ili neko drugi, ali to nije pošteno", dodao je legendarni Bugarin.

Top Komentari

Santi
I nas Baljic ima ligu prvaka, ali Barbarez ikona za njega sta je daobza repku. Messi ne moze u istu recenicu sa Maradonom kada je doprinos i igranje za Argentinu tema.
2 3
miki30
Kae osvojio sve: pa gdje je svjetsko prvenstvo, kopa america?? Jbt zlatna lopta, koga ona zanima?? Pa ljudi osvajali ligu šampiona, evropsko prvenstvo, svjetsko prvenstvo i još mnogo više sranja. Neki kao igrači i treneri. Nije on tu ni u top 10. To mogu samo reći ovi što prate fudbal zadnjih 15 godina
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi