Nije fudbalski nadaren, ali s 20 milijardi dolara je daleko najbogatiji fudbaler na svijetu

Život mu je poput filma

Nije fudbalski nadaren, ali s 20 milijardi dolara je daleko najbogatiji fudbaler na svijetu

E. Škorić

Faiq Bolkiah smatra se najbogatijim fudbalerom na svijetu i, s obzirom na sve što posjeduju on i njegova porodica, nema nikakve sumnje u to.

On je bio član Leicestera, gdje se baš i nije naigrao, ali bogatstvo mu je zajamčeno budući da je nećak sultana Bruneja Hassanala Bolkiaha, koji mu je u nasljedstvo ostavio čak 20 milijardi dolara. Zato je ovaj mladi fudbaler daleko ispred svih drugih fudbalera kada je novac u pitanju.

Faiq je, logično, kapiten i ključni igrač Bruneja, a u Engleskoj je hodao od Southamptona, preko Arsenala i Chelseaja, pa do Leicestera, no pravu šansu nigdje nije dobio. Nije talentovan i fudbalski obdaren, ali porodčna linija učinila ga tajkunom i najbogatijim fudbalerom na svijetu.

Drugi na listi najbogatijih fudbaler je Cristiano Ronaldo sa 450 miliona dolara. Iako se Ronaldova ukupna zarada tokom karijere procjenjuje na više od milijardu dolara, Forbes je njegovo bogatstvo u 2020. godini procjenio na 450 miliona.

Lionel Messi je "težak" 400 miliona. Daleko ispod na listi je Zlatan Ibrahimović sa 190 miliona dolara, peti je Neymar sa 185 miliona dolara, a šesti Wayne Rooney sa 160 miliona.

U top 10 su još Gareth Bale sa 120, Andres Iniest sa 120, Eden Hazard sa 100 i Paul Pogba sa 85 miliona dolara.

Inače, što se  Faiqa tiče, iz kakve porodice potiče najbolje govori podatak da je njegov otac vlasnik 2300 automobila i da je na svoj 50. rođendan potrošio oko 14 miliona eura jer je s porodicom organizovao privatnu zabavu na kojoj je pjevao Michael Jackson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

[instagram]https://www.instagram.com/p/B7lTVNDlKPU/[/instagram]

[instagram]https://www.instagram.com/p/B7lTKl_lIqJ/[/instagram]

Promo

Top Komentari

jony1919
Ronaldo 450 miliona? Zar ne objaviše jučer da je Ronaldo prvi nogometaš milijarder?
9 1
Zulfikar
Daj sine dragi dodji u Celik, kupi citavu liku imat ces zagarantovanu minutazu...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi