Argentinski dvojac preživio šesterostruki "salto-mortale"

Težak udes prošao bez žrtava

Argentinski dvojac preživio šesterostruki "salto-mortale"

Argentinski vozač Juan Manuel "Pato" Silva i njegov suvozač Pablo Sisterna doživjeli su tešku nesreću na Dakar Reliju.

Sedma etapa najvećeg svjetskog relija od Iquiquea do Uyunija poznata je po tome što su na njoj česte nesreće. Vozilo Mercedesa prevrnulo se pet - šest puta, a sve se desio tako brzo da je okrete gotovo nemoguće izbrojati.

Srećom oba vozača su prošla bez ozbiljnih povreda, a nakon što su izašli iz olupine zagrlili su se, sretni zbog činjenice da su preživjeli težak sudar.

Na kraju vrijedi kazati da je na sedmoj etapi Relija Dakar slavio Paolo Goncalves, sa 14 sekundi prednosti ispred Marca Come, aktuelnog šampiona, dok je Austrijanac Matthias Walker u poretku motorista završio treći.

Na ovoj etapi, kada je riječ o automobilima trijumfovala je ekipa u vozilu Toyote koju čine Yazeed Al Rajhi i Timo Gottschalk, ispred argentinske ekipe Orlanda Terranove i Bernarda Grauea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.