Argentinski huligan u Brazilu proveo samo sat vremena

Odmah deportovan kući

Argentinski huligan u Brazilu proveo samo sat vremena

Edmir Škorić

Jedan od argentinskih navijača kratko se zadržao u Brazilu. Nakon sat vremena po dolasku, vraćen je kući.

Argentinac koji ima 45 godina došao je jučer u Brazil kako bi pratio nastupe reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, no ubrzo je deportovan kući jer se nalazio na crnoj listi navijača-nasilnika, kojima su doslovno sva vrata zatvorena.

Argentinske vlasti imaju preko 2.000 ljudi na takozvanoj crnoj listi pod nazivom "barras bravas" i riječ je isključivo o žestokim momcima koji imaju prljavu prošlost. 

"Navijač je stigao na aerodrom u Guarulhos u devet sati, da bi ga vratili u Argentinu samo sat kasnije. Ovo je zasad prvi ovakav slučaj", kazao je glasnogovornik brazilske federalne policije za Reuters.

Više od 50.000 argentinskih navijača očekuje se u Brazilu, a mnogi će doputovati automobilima i autobusima u njima susjedndu zemlju.

Iako su smrtonosni incidenti rijetki na svjetskim prvenstvima, argenetinski huligani su u prošlosti radili sve i svašta, od ubadanja engleskog navijača u Meksiku 1986. godine, do međusobne tuče u Južnoj Africi prije četiri godine.

I dok federalna policija u Brazilu ne želi otkriti identitet 45-godišnjaka koji je deportovan kući, lokalni mediji izvijestili su da je riječ o Danielu Atardu, naviaču Rosarija. Bio je u pratnji žene čije ime nije bilo navedeno na crnoj listi, a njegova konačna destinacija trebao je biti Rio de Janeiro, gddje Argentina igra prvi meč na SP-u i to protiv BiH za pet dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti