Aris i Bavčić izgubili "Solunski front"

Aris i Bavčić izgubili "Solunski front"

U petoj utakmici serije koja je odlučivala o trećem mjestu košarkaškog prvenstva Grčke, PAOK je na svom terenu slavio u majstorici protiv Arisa sa 63:56. Bila je ovo pobjeda koja je igračima PAOK-a donijela i susret kvalifikacija za Euroligu iduće sezone.

Igrači Arisa za koje smo navijali jer je njihov suigrač Edin Bavčić nisu bili na nivou i u ovoj odlučujućoj utakmici. Dva poraza u nizu koja su donijela preokret u ovoj seriji pamtiće se još dugo u redovima Arisa, pogotovo jer su doživljeni od velikih gradski rivala.

Aris je loše otvorio utakmicu, a odbrana domaćeg tima koja je Bavčiću i suigračima dozvolila samo pet poena u prvoj četvrtini (15:5) već tada je odlučila pitanje pobjednika. Naš reprezentativac Edin Bavčić igrao je 24 minute te u fazi skoka podsjetio na prve tri utakmice "bitke za Solun".

Ostvario je 7 skokova, dok je bio dosta lošiji kada su u pitanju postignuti poeni kojih je imao samo tri. Prosjek našeg reprezentativca u ovih pet utakmica tako iznosi 8,8 poena i 6,8 skokova po meču. Ovaj skor bio bi i bolji da stvar nije uprskala četvrta utakmica u kojoj je naš Bavčić postigao samo jedan poen. Bilo kako bilo, vrijedi se još jednom podsjetiti da je četvorka naše selekcije u drugoj utakmici između PAOK-a i Arisa bio čak i MVP.

Najbolji igrač utakmice sa čak 33 valorizacona boda bio je Dozier iz PAOK-a koji je postigao 17 poena ali i nevjerovatnih 18 skokova. Uz njega su se još istakli Marshall sa 20 i nekadašnji stanovnik Zadra, Todor Gečevski sa 12 poena.

Tapoutis kod Arisa je bio najbolji sa double double učinkom od 20 poena i 10 skokova. Brown je dodao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.