Aris iznenadio favorizovani Panionios

Rezervista Aganzo donio pobjedu Arisu

Aris iznenadio favorizovani Panionios

A. Haznadarević

Ekipa Arisa je u šesnaestom kolu grčke Super lige prijatno iznenadila, savladavši favorizovani Panionios rezultatom 2:1.

Domaći su u ovaj meč ušli kao ekipa sa samog dna tabele i 13 bodova na kontu, dok je Panionios kao sedmoplasirana ekipa imao 21 bod i ambicije da nastavi pohod ka gornjem dijelu tabele.

 

Ipak, već na početku se vidjelo da neće biti lagan zadatak savladati Aris, koji je već u 29. minutu došao do vodstva, a strijelac je bio Nikolaos Angeloudis. Na odgovor gostiju se čekao do samog kraja prvog poluvremena, kada je Donis u 42. minutu matirao golmana Arisa.

 

U nastavku je igra bila dosta ujednačena, a onda u 79. minutu stvari u svoije ruke uzima rezervista David Aganzo, koji postavlja konačnih 2:1.

 

Potražite više informacija na temu Super League:

Super liga, 16. kolo

Aris - Panionios 2:1 (Angeloudis 29, Aganzo 79 / Dounis 42)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.