Aris Muhameda Pašalića promijenio trenera

Vaggelis Agelou novi trener tima iz Soluna

Aris Muhameda Pašalića promijenio trenera

Teme:

Aris nije baš najbolje otvorio novu sezonu. Tim iz Soluna vezao je dva poraza. Prvo je bolji bio Panathinaikos, a potom i AGOR. Zbog loših rezultata ceh je platio Vaggelis Alexandris. 

Alexandris nije više trener ekipe u kojoj igra Muhamed Pašalić. Vaggelis je jedan od rijetkih koji je bio i kao igrač i kao trener član rivala iz Soluna, PAOK-a i Arisa. U sezoni 2002/2003. sa Arisom je osvojio FIBA Eurocup. Njegov naslijednik je Vaggelis Aggelou, a ovaj stručnjak bio je pomoćnik Dušanu Ivkoviću prošle sezone u Olympiacosu. 

 

Nije prvi put Aggelou bio pomoćnik Ivkoviću u Olympiacosu, dva trenera surađivala su i u Dynamo Moskvi od 2005. do 2007. godine. Aggelou je bio pomoćnik i Giannakisu u Maroussiju, kao i Milanu Miniću u Arisu. Ovo mu je četvrti klub u karijeri u kojem će na klupi sjediti kao glavni trener. Prije Arisa je trenirao AGE Halkidu, AEK i A.S. Trikalu. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.