Legendarni Robben odigrao fenomenalan meč, pa zaplakao: Prošao sam kroz dosta toga...
Foto - Screenshot

Šest mjeseci se oporavljao od povrede

Legendarni Robben odigrao fenomenalan meč, pa zaplakao: Prošao sam kroz dosta toga...

M. Šljivak

Legendarni Arjen Robben odigrao je danas zaista fenomenalan meč za ekipu Groningena.

Iskusni 37-godišnji ofanzivac šest mjeseci se mučio sa povredom, a danas je konačno zaigrao od prve minute i pokazao je zašto je nekada bio jedan od najboljih krilnih fudbalera svijeta.

Groningen je u 32. kolu nizozemske Eredivise savladao na gostovanju ekipu Emmena sa 4:0, a Robben je u ovom susretu upisao dvije asistencije.

Oba puta je Robben uposlio Da Cruza koji je na kraju završavao akcije i slavni fudbaler je pokazao da je zaista prava klasa i da bi vjerovatno mogao napraviti još više da nije bilo čestih povreda.

Nakon ove utakmice Robben je bio dosta emotivan. Zaplakao je pred kamerama i pokzao je koliko mu znači što još uvijek igra fudbal.

"Prošao sam kroz dosta toga. Ovo je ono što sam želio", rekao je Robben uz suze u očima.

Oglasi

Iako mu je 37 godina on još uvijek ima ogromnu želju da igra.

"Želim pomoći klubu, želim igrati. Bit ću sretan ako u tome uspijem. Bio je ovo dug i težak put za mene, ali sam se nastavio boriti. Nagrada kad-tad mora doći", rekao je Robben nakon meča.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Legendarni fudbaler je karijeru počeo upravo u Groningenu. Igrao je potom za PSV, Chelsea, Real Madrid i Bayern.

Sa Bayernom je osvojio apsolutno sve, a karijeru su mu obilježile brojne povrede sa kojima nikada nije imao previše sreće.

Top Komentari

Chico
Oprosti se majmune vise, sta si gladan jado...
0 2
Salihović23
Cojk se vječno oporavlja od povreda, al realno uvjek kad se vrati kida, nastavi tamo gdje je stao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi