Armadin pohod na travnjak Kantride spriječila policija
Foto: gol.hr

Polufinalne mečeve Kupa Hrvatske obilježili navijači

Armadin pohod na travnjak Kantride spriječila policija

Revanš susrete polufinala Kupa Hrvatske obilježile su nemile scene. Prvo je u Splitu na Parku mladeži Torcida očitala bukvicu fudbalerima Hajduka, a u centru pažnje našao se bh. reprezentativac Tino Sven Sušić s kojim se jedan pripadnik Torcide koji je utrčao na travnjak želio obračunati.

Ni druga polufinalna utakmica nije prošla bez problema. Iako je atmosfera tijekom uzvratne utakmice hrvatskog Kupa između Rijeke i Dinama na Kantridi bila sjajna, po okončanju utakmice viđeni su novi navijački ispadi.

Nakon što su fudbaleri kluba s Maksimira otišli u svlačionicu ispraćeni skandiranjem "lopovi, lopovi", pripadnici Armade su potom pokušali ući na igralište. 

Nije poznato jesu li ih iznervirale neke sudijske odluke pri kraju susreta kad je Rijeci poništen pogodak zbog ofsajda, te je sudija Mario Zebec pokazao tri crvena kartona domaćim igračima ili su pak željeli do dresova svojih ljubimaca.

U svakom slučaju, redari i policija zaustavili su navijače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.