Armani i Brindisi drže vrh, Mitrović bez učinka

Lega A, 18. kolo

Armani i Brindisi drže vrh, Mitrović bez učinka

Midhat Šljivak

Ekipe Aramanija iz Milana i Enel Brindisija i dalje drže vrh italijanske košarkaške lige. Oba tima su i danas upisala sigurne pobjede nad Casertom i Cremonom.

Armani je s uvjerljivih 61:43 savladao Casertu. Od samog početka je domaći tim vodio, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede u ovom susretu. Do nje ih je vodio Alessandro Gentile sa 14 poena, Keith Langford je dodao 12, a David Moss 12 poena. Kod gostiju je Chris Roberts sa devet poena bio najefikasniji.

Enel Brindisi je savladao kao gost Cremonu 64:53.  Presudna je u ovom susretu bila druga dionica koju je Brindisi dobio 15:5, a ovu prednost je Brindisi uspio sačuvati do kraja, te su došli do nove pobjede. Miroslav Todić je u pobjedničkom timu imao devet poena i devet skokova, a Jerome Dyson je ubacio najviše, 14 poena. Jarrius Jackson je kod domaćeg tima ubacio 17 poena.

Montegranaro je poražen od Reggiane 89:80. Nemanja Mitrović je ostao bez učinka u ovom susretu kod gostujućeg tima.

Lega A, 18. kolo:

Venezia - Varese 77:93
Armani - Caserta 61:43
Cremona - Brindisi 53:64
Pesaro - Cantu 82:79
Pistoia - Sassari 81:69
Virtus Bologna - Siena 57:54
Virtus Roma - Avellino 72:80
Reggiana - Montegranaro 89:80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.