Armani izabrao novog trenera

Pianigianiju ugovor na tri godine

Armani izabrao novog trenera

D. Rakanović

Hrvatski stručnjak Jasmin Repeša napušta klupu Emporio Armanija, a čelnicima kluba nije dugo trebalo da mu pronađu zamjenu. 

Riječ je bivšem selektoru italijanske reprezentacije Simoneu Pianigianiju koji trenutno vodi izraelski Hapoel.

Kako navodi Gazzetta dello Sport Armani je ponudio trogodišnji ugovor, i u Milanu očekuju da će Pianigiani napustiti Izrael iako ima ugovor i za narednu sezonu. 

Ova sezona za italijansku ekipu bila je neuspješna, u Euroligi su imali očajne rezultate, dok su u italijanskom prvenstvu ispali u polufinalu doigravanja, pa će neminovno doći do velikih promjena na ljeto.

Italijanski mediji pišu da je Italijan idealno rješenje jer poznaje lokalne igrače i izabran je da bude čovjek koji će biti odgovoran za novi Armani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi