Armani Milano preuzeo lidersku poziciju od Brindisija

Lega Basket, 16. kolo

Armani Milano preuzeo lidersku poziciju od Brindisija

Edmir Škorić

Košarkaši Armani Milana slavili su u gostima kod Pistoije sa 88:79 u posljednjoj utakmici 16. kola italijanskog prvenstva.

Pistoia je vodila nakon prve četvrtine 21:18, a gosti iz Milana na odmor odlaze s prednošću od tri poena (43:46). U trećoj dionici Pistoia je bila bolja (23:13), pa su domaći košarkaši u posljednjih 10 minuta ušli s vodstvom.

No, gosti se bude u zadnjoj četvrtini koju dobivaju sa 29:12 i zasluženo dolaze do 14. pobjede, te preuzimaju vrh tabele. Trenutno su bodovno izjednačeni sa Brindisijem. Obje momčadi imaju po 28 bodova.

Goste je predvodio Daniel Hackett sa 16 poena, dok su Curtis Jerrells i Gani Lawal dodali po 15. Keith Langford je ubacio 14. Domaćinu nisu bili dovoljni niti raspoloženi Kyle Gibson sa 21, odnosno Brad Wanamaker sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti