Armin Alešević potpisao za švicarski Zurich

Bivši juniorski reprezentativac BiH

Armin Alešević potpisao za švicarski Zurich

Teme:

Talentovani 20-godišnji fudbaler Zuricha, Armin Alešević, u prisustvu svojih roditelja potpisao je profesionalni ugovor s ovim švicarskim prvoligašem.

Alešević je vjernost Zurichu parafirao do ljeta 2017. godine, a za omladinske selekcije ovog kluba prethodno je nastupao dugih osam godina. 

„Armin slovi za veliku nadu i siguran sam da će ostvariti uspješnu profesionalnu karijeru“, kazao je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Zuricha, Ancillo Canepa.

Inače, Alešević je porijeklom iz Bužima, a jedno vrijeme bio je i član juniorske reprezentacije BiH, da bi potom svoju reprezentativnu karijeru nastavio u U20 selekciji Švicarske, čiji je i danas član. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.