Bešagić: Protiv Sarajeva nemamo šta izgubiti, idemo se nadigravati

Sjajni vezista Igmana nakon žrijeba parova polufinala Kupa BiH

Bešagić: Protiv Sarajeva nemamo šta izgubiti, idemo se nadigravati

Samir Mlaćo

Nogometaši Igmana danas su saznali rivala u polufinalu Kupa BiH.

Igman, lider Prve lige FBiH, u dva meča za rivala će imati FK Sarajevo.

Prvi meč igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase 6. aprila, dok je revanš vjerovatno na stadionu Grbavica.

Sjajni vezista Igmana Armin Bešagić svjestan je da je bordo tim veliki favorit, no vjeruje da će on i saigrači pokazati se u dobrom izdanju.

Igman je u subotu remizirao u prvenstvu sa FK Budućnost (1:1), a Bešagić je propustio meč zbog tri žuta karton, što se itekako osjetilo u igri tima iz Konjica.

"Pratili smo žrijeb, kuglice su nas spojile sa FK Sarajevo. Svjesni smo da je to jedna od najkvalitetnijih ekipa u državi, a u posljednje vrijeme igraju fantastično, što govore i sami rezultati. Mi nemamo šta izgubiti u tom dvomeču. Jednostavno, idemo se nadigravati, pa šta bude. Polufinale Kupa se ne izbori svake godine, uživat ćemo u ovim utakmicama i dati sve od sebe za što bolji rezultat. Pa, zašto ne i plasirati se u finale", kazao je Bešagić za SportSport.ba.

Bešagić je ove sezone za Igman upisao 18 nastupa uz jedan pogodak i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zanimljivo da je u karijeri bio i član Akademije FK Sarajevo, a trenutno važi za najboljeg vezistu Prve lige FBiH.

U zimi iza nas je bio na pragu odlaska u Premijer ligu, no ostao je u Igmanu čiji čelnici su ga odlučili zadržati po svaku cijenu te pokušati izboriti plasman u elitni rang bh. fudbala.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starigrad01
Drag mi je Igman.Al ovo je plafon što je postigao U svakom slučaju želim Igmanu plasman u najviši rang
7 1
Gari Garinča
Idemo Arma u finale.
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi