Hoće li Željezničar profitirati od transfera Armina Hodžića?

Mađarsku zamijenio Turskom

Hoće li Željezničar profitirati od transfera Armina Hodžića?

A. Čaušević

Armin Hodžić je u finišu prijelaznog roka napustio MOL Fehervar te potpisao za turskog superligaša, Kasimpašu.

Hodžić je tako nastavio niz odlazaka bh. fudbalera u Tursku, a u novom klubu društvo će mu praviti reprezentativni kolega Haris Hajradinović.

Sarajlija je u Kasimpašu stigao na posudbu do kraja sezone što znači da FIFA-in mehanizam solidarnosti u ovom slučaju neće biti aktiviran.

Hodžić je do 17 godine godine bio član Željezničara te Plavi imaju pravo na 2 % iznosa od ukupnog obeštećanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim kako je riječ o posudbi, a ne permanentnom transferu Željezničar neće profitirati Hodžićevim prelaskom iz Mađarske u Tursku.

Ovaj 25-godišnjak je s Grbavice otišao u Liverpool, zatim je četiri godine bio član Dinama, da bi u Fehervaru igrao posljednje dvije sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Al se ovom Zelji neda lahko doc do para ove godine
7 2
blacky
Kako ce profitirati kad je otisao na posudbu?Novinarstvo na nivou hahahha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti