Arminia deklasirala Fürth, KSC prokockao tri gola prednosti

2. Bundesliga, 18. kolo

Arminia deklasirala Fürth, KSC prokockao tri gola prednosti

Drugoplasirana ekipa Fürtha koja je prošle sezone ispala iz Bundeslige i koja ove sezone u Cvajti važi za jednog od favorita za sami vrh tabele danas je u okviru 18. kola 2. Bundeslige doživjela težak poraz na gostovanju kod kod Arminije iz Bielefelda rezultatom 4:1.

Domaći su do vodstva stigli u 24. minuti golom Schönfeld. Slavlje domaćih navijača nije se kako treba ni stišalo, a Furstner je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Ipak, u nastavku domaćini kao da su prebacili u brzinu više, a gosti nisu mogli pratiti njihov tempo.

Već u 6. minuti drugog bijela igre za novo vodstvo Arminije pogodio je Lorenz, da bi gosti u svega 60 sekundi doživjeli pravi nokaut.

Prvo je u 77. minuti na 3:1 povisio Jerat, a sudbinu ekipe koja se bori za sam vrh zapečatio Rahn 60 sekundi kasnije. Upravo je Rahn u igru ušao neposredno nakon trećeg gola svog tima, a šut iz kojeg je postigao pogodak za konačnih 4:1 bio mu je prvi kontakt sa loptom na ovome susretu.

Karlsruher je uspio prokockati vodstvo od 3:0 koje su stekli u prvom poluvremenu, a apsolutno zasluženo bod sa gostovanja je odnio FSV Frankfurt. Domaći su u vodstvo stigli preko Micanskog u 8. minuti susreta. Na 2:0 u 28. minuti povisio je Hennings, da bi četiri minute kasnije svojim drugim golom na meču Micanski donio vodstvo KSC-u od 3:0.

Ipak, zaostatak od tri gola nije demoralisao goste koji su u nastavku zaigrali mnogo angažovanije i ofanzivnije što im se isplatilo u samom finišu meča. Prvo je Yelen u 65. smanjio na 3:1, da bi Kapllani sedam minuta prije kraja svojim golom za 3:2 vratio neizvjestnost ovome susretu. Za konačnih, ali i zasluženih 3:3, strijelac je bio autor prvog gola za goste Yelen u 87. minuti meča.

U posljednjoj utakmici odigranoj danas bodove su podijelili Aue i Ingolstadt, a domaći iako su cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više nisu uspjeli upisati pobjedu, a da stvar bude gora krajem prvog dijela igre promašili su i penal.

2. Bundesliga, 18. kolo:
Aue – Ingolstadt 0:0
Arminia Bielefeld – Greuther Fürth 4:1 (Schönfeld 24, Lorenz 51, Jerat 77, Rahn 78/ Furstner 26)
Karlsruher – FSV Frankfurt 3:3 (Micanski 8, 32, Hennings 28 / Yelen 65, 87, Kapllani 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.