Arminia slavi, Dynamo Dresdenu ostale samo teoretske šanse za opstanak

2. Bundesliga, 32. kolo

Arminia slavi, Dynamo Dresdenu ostale samo teoretske šanse za opstanak

Arminia Bielefeld je danas imala šansu da potvrdi prvo mjesto u Cvajti, dva kola prije kraja, i plasman u Bundesligu - i iskoristila je.

Trebala je Arminiji pobjeda na domaćem terenu protiv Darmstadta u meču 32. kola, a do iste je došla s minimalnih 1:0, pa je slavlje tima iz Bielefelda moglo početi.

Jedini gol na utakmici viđen je u 52. minuti kada je Prietti lijepo pogodio glavom.

Odigran je večeras i meč između Holstein Kiela i Dynamo Dresdena.

Domaći Holstein Kiel je slavio pobjedu od 2:0 protiv Dynama koji je zbog crvenog kartona Mullera od 39. minute igrao sa igračem manje.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Poveli su domaći preko Iyohe u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, da bi konačnih 2:0 postavio Lauberbach deset minuta prije kraja.

Dynamo je ostao zakucan za dno tabele sa 28 bodova i sada ima tek teoretske šanse za opstanak u Cvajti. Potrebne su Dynamu dvije pobjede iz dva preostala meča, te kiksevi Wehena i (ili) Karlsruhera. Trenutno 16. poziciju, koja vodi u razigravanje, drži Karlsruher sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi