Arouna Kone novi fudbaler Sivasspora
Foto: EPA

Dobro poznato ime

Arouna Kone novi fudbaler Sivasspora

Napadač iz Obale Slonovače, Arouna Kone, postao je novi član turskog Sivasspora.

Kone (33) je završio svoju epizodu u Evertonu nakon što mu je istekao ugovor krajem prethodnog mjeseca te je morao potražiti novi klub. 

Iako je želio da ostane u Premiershipu, na kraju je ipak potpisao dvogodišnji ugovor sa tuskim klubom koji će se naredne sezone takmičiti u Super ligi.

Podsjetimo, Kone je 2013. godine stigao u Everton iz Wigana za šest miliona funti te je potpsiao ugovor na tri godine, a krajem prošle sezone je produžio ugovor na još jednu godinu. 

Ipak, u prethodnoj sezoni ovaj fudbaler iz Obale Slonovače je odigrao samo devet mečeva za Everton pod vodstvom novog trenera Ronalda Koemana, pa je odlazak bio jedina moguća opcija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi