Arroyo predvodi Portorikance u Turskoj

Mundobasket 2010

Arroyo predvodi Portorikance u Turskoj

Nakon četiri odigrane prijateljske utakmice protiv Argentine, u kojima su zabilježili dvije pobjede i dva poraza, selektor Portorika Manolo Cintron je objavio konačan spisak putnika na Mundobasket u Tursku.

Portoriko se na Mundobasketu nalazi u grupi C sa Turskom, Grčkom, Rusijom, Kinom i Obalom Slonovače. Portorikanci imaju cilj proći u drugi krug koji im je u Japanu prije četiri godine izmakao u posljednjem kolu. Ova reprezentacija Portorika ima kadar za to.

Prva zvijezda tima je bek Miamija Carlos Arroyo, uz njega će za kreaciju igre biti zadužen play Dallasa Juan Barea, dok će pod košem glavna snaga biti veteran Daniel Santiago. Ne treba zaboraviti ni sjajne Larryja Ayusa, Daniela Vassalla, Rickyja Sancheza i Renalda Belkmana.

Sastav Portorika za Mundobasket:
Carlos Arroyo, José Juan Barea, Filiberto Rivera, Christian Dalmau, Larry Ayuso, Carmelo Lee, Ángel Daniel Vassallo, Ricky Sánchez, Nathan Peavy, Renaldo Balkman, Peter John Ramos i Daniel Santiago.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.