Arroyo preskače i Tursku

Portoriko i dalje bez prve zvijezde

Arroyo preskače i Tursku

Carlos Arroyo je doživio nezgodnu povredu kvadricepsa lijevog koljena na otvaranju Mundobasketa protiv Rusije, pa je preostale utakmice protiv Grčke i Kine preskočio. Neće biti spreman ni za današnju utakmicu protiv Turske.

Iako je ranije selektor Portorika Manolo Cintron najavio kako bi njegov najbolji igrač mogao zaigrati protiv Turske, to se, ipak, neće desiti. Situacija ide nabolje, ali još uvijek nije idealna da bi play Miamija nastupio.

"Idemo dan po dan. Ja milsim da još nije potpuno spreman i ne želim ništa riskirati. Mislim da će biti spreman za posljednju uutakmicu protiv Obale Slonovače. Moramo sačekati, Carlos ima želju da nam pomogne protiv Turske, ali ja mislim da nije još spreman", kaže Cintron.

Dva visoka igrača Portorika, Daniel Santiago i Peter Ramos, nisu mnogo igrala protiv Kine u prvoj pobjedi Portorika (84:76). Mnogi su sumnjali u povrede njih dvojice, ali je Manolo Cintron odlučno odbacio takve sumnje.

"Utakmica je bila veoma brza, jer Kina raspolaže sa izuzetno brzim igračima. Imaju dobre i vanjske šutere i zbog toga sam malo vremena koristio Santiaga i Ramosa, a više Nathana Peavyja i Renalda Balkmana. To je bio razlog, a ne povrede", zaključio je Cintron.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.