Ko kaže da žene ne znaju: Fudbalerka Arsenala postigla golčinu za pamćenje

U utakmici Lige prvaka

Ko kaže da žene ne znaju: Fudbalerka Arsenala postigla golčinu za pamćenje

Esmer Oštraković

U toku je revanš utakmica četvrtfinala Lige prvaka za žene između Arsenala i Bayerna, a domaća ekipa ima prednost od 2:0.

Gošće iz Minhena su u prvoj utakmici ostvarile minimalnu pobjedu od 1:0, te su na Emirates došle da brane tu prednost.

Uspjele su to sve do 20. minute kada Arsenal dolazi do vodstva od 1:0. Sjajna akcija Arsenala završena je prelijepim golom.

Tako je u 20. minuti Williamson upisala asistenciju, a gol za vodstvo Arsenala postiže Leonhardsen-Maanum, a ovaj gol vrijedi pogledati više puta.

Gol pogledajte OVDJE.

Samo šest minuta kasnije Arsenal postiže i drugi gol, a to trenutni znači prolaz u polufinale Lige prvaka što je naravno cilj Arsenala.

McCabe je upisala asistenciju za drugi gol, a gol je postigla Blackstenius, ali naravno ima još da se igra do kraja utakmice.

Vrijedi istaći i to da utakmica nije pružila baš previše prilika u ovih prvih tridesetak minuta, ali to odgovara domaćoj ekipi.

Bayern je napravio samo jednu jedinu priliku, dok je Arsenal uputio dva udarca u okvir gola i zanimljivo postigao dva gola.

Ostaje da vidimo mogu li gošće u nastavku postići gol i napraviti utakmicu zanimljivijom ili će Arsenal proći dalje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi