Arsenal bez pola tima na Stamford Bridgeu

Povrede okupirale Topnike

Arsenal bez pola tima na Stamford Bridgeu

Edmir Škorić

Veliki engleski derbi odigraće u nedjelju na Stamford Bridgeu Cheslea i Arsenal. Gosti će ovaj put biti znatno oslabljeni u igračkom kadru.

Biće ovo itekako zanimljiva utakmica, obzirom da je lider Chelsea u prednosti nad trećeplasiranim Arsenalom četiri boda. Topnicima je ovo prilika da smanje tu razliku. Ipak, nema sumnje da će teško doći do povoljnog rezultata, obzirom na sve probleme sa povredama.

Tako menadžer londonskih 'crvenih' neće moći računati na kapitena Cesca Fabregasa, belgijskog stopera Thomasa Vermaelena, napadače Robina van Persija, Theo Walcotta i Nicklasa Bentdnera.

Za ovaj derbi ostaće uskraćeni i Abou Diaby, kao i Aaron Ramsey. S druge strane, talijanski stručnjak Carlo Ancelotti ne može računati na Franka Lamparda, Salomouna Kaloua, te Yossija Benayouna.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti