Arsenal bez Wilsherea do Božića
Foto:EPA

Nova ozljeda mladog veznjaka

Arsenal bez Wilsherea do Božića

S. Bošković

Arsenal je potvrdio da će Jack Wilshere izbivati van fudbalskih terena naredna tri mjeseca jer mu je potrebna operacija lijeve fibule.

U ovoj operaciji Wilshereu će biti umetnuta mala pločica u nogu, nakon što se engleski internacionalac nije uspio potpuno oporaviti od ozljede koju je imao pred početak sezone.

Arsenal je na službenoj stranici kluba potvrdio da će 23-godišnji veznjak operaciju imati u narednim danima, a period oporavka bit će oko tri mjeseca, što znači da Wilshere neće zaigrati sve do Božića.

Wilshere, koji je u posljednje četiri godine ubilježio svega 48 startova u Premier ligi, imao je veliki broj problema sa ozljedama, a društvo pored terena pravit će mu Danny Welbeck.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal sutra igra utakmicu prvog kola Lige prvaka u gostima protiv Dinama iz  Zagreba, a nakon toga ih očekuju susreti Capital One Cupa protiv Tottenhama i Premier lige protiv Leicester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.