Havertz junak na Emiratesu: Arsenal uz dosta muke pobijedio Brentford i preuzeo vrh u Engleskoj

Topnici slavili sa 2:1

Havertz junak na Emiratesu: Arsenal uz dosta muke pobijedio Brentford i preuzeo vrh u Engleskoj

E. Čaušević

Arsenal je večeras na Emiratesu teže od očekivanog pobijedio Brentford sa 2:1 u meču 28. kola engleskog Premiershipa.

Topnici su dobro otvorili večerašnju utakmicu i u 19. minuti uspjeli su da povedu sa 1:0 kada je Declan Rice sjajno pogodio glavom nakon centaršuta Whitea.

Do kraja prvog poluvremena Arsenal je propustio nekoliko dobrih prilika, a potom ih je Brentford kaznio za promašaje.

U četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela Wissa koristi nevjerovatan kiks golmana Ramsdalea i pogađa za 1:1, te vraća Brentford u meč.

Početkom drugog dijela gosti su mogli do preokreta kada je Toney pokušao sa preko 40 metara, no Ramsdale ovaj put krajnjim naporom brani udarac.

Nakon toga Arsenal je krenuo u potpunu ofanzivu. Domaći su prijetili preko Gabriela Jesusa i Odegaarda, ali gola nije bilo.

I kada se činilo da bi se Brentford mogao odbraniti i osvojiti bod Arsenal je uspio da dođe do velike pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlučujući trenutak meča desio se u 86. minuti kada je White ponovo bio asistent, a gol za veliku pobjedu Arsenala zabio je Havertz.

Arsenal je trenutno prvi na tabeli Premiershipa sa 64 boda i ima bod, ali i utakmicu više od Liverpoola koji je drugi i sutra igra veliki derbi s Manchester Cityjem koji je treći na tabeli sa 62 boda.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Qwasyx09
Strpljivo odigrano zasluzena pobjeda Arsenal
3 0
Mel_Glupsonn
Guzijinu curu naguzzziooo navijac arsenala u passatu ..zato mrzi arsenal ..djecko mu ja nanio teške emotivne posljedice.. nije djecko kriv..ona kurava mrtva bila ..nema ko je nije karao..moro bi da mrzi onda po italijanske lige kad bi tom logikom ìšao hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi