Arsenal danas nije mogao protiv Aguera
Kao što se i očekivalo, City je bez većih problema izašao na kraj sa Arsenalom iako je u pitanju derbi Premiershipa.

Građani se lako obračunali sa Topnicima

Arsenal danas nije mogao protiv Aguera

Fudbaleri Manchester Cityja porazili su danas u vrlo dobrom meču Arsenal sa 3:1 u 25. kolu Premiershipa.

Bez obzira na to što je u pitanju veliki derbi na Otoku, danas je City bio zaista ogroman favorit pa se na kraju bez većih problema obračunao sa Topnicima.

Uzbuđenja su počela već nakon 47 sekundi kada je Laporte bio asistent, a Aguero strijelac za vodstvo Građana. City je i nakon toga bio konkretniji i napadao, ali Arsenal uzvraća udarac u 11. minuti kada se nakon kornera najbolje snalazi Koscielny i donosi poravnanje svom timu.

U nastavku prvog dijela igralo se dosta mirnije, ali odmaći na odmor ipak odlaze sa prednošću jer je Aguero u 44. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici.

Sjajni argentinski napadač nije stao ni u drugom poluvremenu, pa je već u 61. minuti kompletirao hat-trick. Ovo mu je bio 14. gol ove sezone u Premiershipu.

Građani su nakon tog pogotka malo povukli ručnu, a Aguero je iz igre izašao u 81. minuti pa su štoperi Arsenala mogli da odahnu do kraja meča. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je 66 minuta na ovom susretu.

Građani se nakon ove pobjede vraćaju na 2. poziciju i imaju dva boda manje ali i meč više od Liverpoola, dok je Arsenal nakon ovog kola pao na 6. mjesto jer je ostao na 47 bodova.

Premiership, 25. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Arsenal 3:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salidzan
Tebe je kralju arsenal negdje dobro na kladari izvrnuo dok pišeš stalno tj seres na njih. To jedino i možeš idiote! COYG!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi