Arsenal dovodi 'novog Hazarda' iz Ligue 2

Unai Emery nema previše izbora

Arsenal dovodi 'novog Hazarda' iz Ligue 2

S. Grebović

Iza Arsenala je još jedna sezona za zaborav budući da ni ove nisu uspjeli zboriti Ligu prvaka.

Arsenal je takmičenje u Premier ligi završio na petom mjestu, pa je osvajanje Lige Evrope ostalo kao jedina opcija da se plasiraju u Ligu prvaka. Međutim, u finalu tog takmičenja Chelsea je prošle sedmice slavio sa 4:1 i tako Topnike ostavio bez najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi.

Neigranje u Ligi prvaka sa sobom nosi i određene posljedice među kojima je i to da na Emirate najvjerovatnije neće doći neko ozbiljnije ime sa fudbalskog tržišta, pa će se menadžer Unai Emery morati zadovoljiti nekim alternativama.

Španski stručnjak je u francuskoj drugoj ligi zapazio sjajnog mladog Claude Maurica koji brani boje Lorienta sa kojim nije uspio da se plasira u Ligue 1. 

U drugoj po jačini ligi Francuske 21-godišnji Francuz na 35 utakmica je zabiljeležio čak četrnaest golova i upisao četiri asistencije.

Za Mauricea se već interesuju klubovi iz Ligue 1 poput Monaca, Lillea i Lyona. Prve ponude od navedenih klubova u visini od 10 miliona eura glatko su odbijene, što znači da će Arsenal morati malo dublje zavući ruku u džep kako bi sjajno lijevo krilo naredne sezone gledali na Emiratima.

Claude Maurice mnoge svojim driblinzima neodoljivo podsjeća na odnedavno igrača Reala, Edena Hazarda koji je karijeru također počeo u Francuskoj, odnosno u Lilleu, prije nego što će stići u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti