Arsenal dugoročno riješio pitanje golmana

Arsenal dugoročno riješio pitanje golmana

Adnan Beganović

Poljski reprezentativni golman Lukasz Fabianski potpisao je s Arsenalom višegodišnji ugovor. Potpisom Fabianskog Topnici su uradili sjajan posao i dugoročno riješili pitanje golmana.

Iako se u posljednje vrijeme špekulisalo da bi poljski reprezentativni golman mogao napustiti Arsenal, Fabianski je današnjim potpisom stavio tačku na priču o nastavku svoje karijere.

Svoje zadovoljstvo nakon postignutog dogovora sa Fabianskim nije krio Arsene Venger.

"Lukasza izuzetno cijenim i presretan sam što je odlučio ostati Topnik. Vjerujem kako je sjajan golman, vrlo je inteligentan i odlično čita igru te posjeduje sve predispozicije da bude jedan od najboljih golmana", rekao je Venger.

Zadovoljstvo nije krio ni Fabianski koji je nakon potpisivanja ugovora za engleske medije istakao:

"Ovo je za mene velika stvar, daje mi dodatni motiv da radim još bolje i da se odužim klubu što je vjerovao u mene. Dat ću sve od sebe da uzvratim Arsenalovom povjerenju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poljski internacionalac u sezoni iza nas u dresu Arsenala nastupao je u 18 utakmica, a devet puta je mrežu sačuvao netaknutu.


 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.