Arsenal ima dobar razlog da ne uruči otkaz Emeryju sve do narednog ljeta
Emery će dobiti četiri miliona funti ako dobije otkaz prije ljeta 2020.

Španac je u svakom slučaju na dobitku

Arsenal ima dobar razlog da ne uruči otkaz Emeryju sve do narednog ljeta

S. Pašalić

Arsenal je u sve većoj krizi rezultata, ali još uvijek nema naznaka da će Unai Emery dobiti otkaz.

Londonski klub je u posljednjih osam utakmica upisao samo jednu pobjedu i to na svom terenu protiv Guimaraesa u Evropskoj ligi, te je odigrao pet remija i upisao je dva poraza.

Navijači su već odavno bijesni i žele da Emery napusti klupu njihovog kluba, ali čini se da se njihove želje neće tako brzo ispuniti.

Naime, iako možda čelni ljudi Arsenala žele uručiti otkaz Špancu, oni imaju jako dobar razlog da to ne urade sve do narednog ljeta.

The Sun piše da bi smjena Emeryja koštala Arsenal četiri miliona funti, ali odlazak na ljeto ovaj klub ne bi koštao ništa.

Emery je 2018. godine potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu godinu, a klub sada mora odlučiti da li da otpusti Španca i isplati mu četiri miliona funti ili da ipak rizikuje i pričeka do ljeta, a sigurno da će i rezultati u narednom periodu utjecati na tu odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaaazziiijjaaaaa
Zbog 4 miliona funti 56senal će postati 89senal. Koliko bi im donijela EL? LP je paralelna galaksija za trenutni Arsenal.
1 3
gaaazziiijjaaaaa
Zbog 4 miliona funti 56senal će postati 89senal. Koliko bi im donijela EL? LP je paralelna galaksija za trenutni Arsenal.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti