Arsenal je večeras srušio negativni klupski rekord

Redaju se porazi

Arsenal je večeras srušio negativni klupski rekord

Teme:

Ovosezonski Arsenal je rezultatski najslabiji Arsenal u posljednje dvije decenije.

Večeras su fudbaleri Arsenea Wengera poraženi od Crystal Palacea sa 3:0, a to im je bio već četvrti uzastopni gostujući poraz u Premier ligi.

Arsenalu se u Wengerovoj eri nikada nisu desila četiri vezana poraza na gostujućim terenima, a oni su dolazili od Chelseaja (3:1), Liverpoola (3:1), West Bromwicha (3:1) i Crystal Palacea (3:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što je za Arsenal još gore, ova ekipa ni na jednoj od pomenute četiri utakmice nije primila manje od tri pogotka a njihova ukupna gol razlika iznosi 3:12.

Zanimljivo, šestoplasirani Arsenal je sa 54 osvojena boda iz 30 utakmica bodovno bliže 16-plasiranom Crystal Palaceu (+20 bodova), nego prvoplasiranom Chelseaju (-21 bod).

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi