Hat-trick Aubameyanga u pobjedi Arsenala protiv Leedsa

Slavili sa 4:2

Hat-trick Aubameyanga u pobjedi Arsenala protiv Leedsa

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su na svom terenu pobijedili Leeds sa 4:2 u meču 24. kola engleskog Premiershipa.

Arsenal je odlično igrao prvo poluvrijeme u kojem je u potpunosti nadigrao ekipu Leedsa. Domaći su poveli već u 13. minuti kada je nakon odlične solo akcije mrežu Leedsa zatresao Aubameyang.

Isti igrač bio je u centru pažnje u 41. minuti. Saka je izborio penal za domaći tim, a Gabonac je bio siguran s bijele tačke i uspio je da povisi na 2:0.

Međutim, to nije bilo sve u prvom dijelu jer su domaći dali i treći gol. Nakon fantastične akcije na malom prostoru lopta je došla do Bellerina koji zabija gol za 3:0.

Na samom početku drugog poluvremena Arsenal postiže novi gol. Smith Rowe odlično centrira, a gol glavom za 4:0 i svoj hat-trick postigao je Aubameyang.

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima jer je Leeds uspio da "zakuha" stvari. Gosti su u 58. minuti smanjili na 4:1 golom Struijka, a samo deset minuta kasnije Costa je pogodio za 4:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leeds je do kraja meča imao još nekoliko dobrih šansi da se u potpunosti vrati u meč, ali je Arsenal zadržao prednosti na kraju slavio sa 4:2.

Arsenal je nakon ove pobjede na desetoj poziciji sa 34 boda, dok je Leeds jedno mjesto ispod sa dva boda i utakmicom manje u odnosu na Topnike.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
GUZijaga na aparatima
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi