Skauti velikana iz Engleske bili na Maksimiru, jedan nogometaš označen kao poseban

Sve spremno za transfer?

Skauti velikana iz Engleske bili na Maksimiru, jedan nogometaš označen kao poseban

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske prije nekoliko dana ostvarila je pobjedu u okviru Lige nacija protiv Danske, a rezultat je bio 2:1 u korist domaće selekcije.

Pobjednički gol za pobjedu Hrvatske postigao je Lovro Majer, te je tako doveo svoju reprezentaciju jako blizu odlaska na Final Four Lige nacija. Za to je Hrvatskoj danas potrebna pobjeda na gostovanju kod Austrije.

Nakon te utakmice poseban ugledne engleske novine, The Mirror, posvetile su cijeli tekst jednom nogometašu Hrvatske. Radi se o strijelcu pobjedničkog gola, Lovri Majeru.

Naime, kako prenose mediji iz Engleske, Majera ili "novog Modrića", kako ga zovu novinari širom svijeta, prati Arsenal i to već dugo vremena.

Navodno su na tribinama Maksimira skauti Arsenala posmatrali nekoliko nogometaša, a glavni razlog dolaska bio je upravo Majer.

On je trenutno nogometaš Rennesa, za koji igra sjajno i u koji je došao prošle godine iz Dinama i to za 12 miliona eura.

Za francuski klub je do sada upisao 44 nastupa, te je postigao sedam golova i upisao 11 asistencija, a njegov klub ga trenutno cijeni na 50 miliona eura.

Majer je navodno već dugo na radaru nekoliko velikih timova, a svoj interes za njega najviše su iskazali Arsenal, ali i Barcelona koja u njemu vidi idealnu zamjenu za Busquetsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za reprezentaciju Hrvatske Majer je debitovao prije pet godina i to na prijateljskom susretu protiv selekcije Meksika.

Ipak, nakon toga četiri godine nije dobio niti jedan poziv, a zatim se našao na spisku prošle godine na utakmici protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi