Arsenal na Emiratesu slavio protiv Hull Cityja

Odigran posljednji susret današnjeg programa FA Cupa

Arsenal na Emiratesu slavio protiv Hull Cityja

Arsenal je večeras na svom terenu u okviru trećeg kola FA Cupa ugostio Hull City. Tobdžije su slavile rezultatom 2:0. 

Prvu priliku na susretu imao je Arsenal. Šutirao je Joel Campbell nakon asistencije Alexisa Sancheza, ali je siguran golman gostiju. Sanchez je zaprijetio i u 14. minuti susreta, ali njegov udarac odlazi preko prečke gola Hulla. 

Gosti su zaprijetili u 15. minuti susreta. Pokušao je Tome Ince, ali je njegov udarac otišao pored desne stative gola Arsenala. Domaći do vodstva dolaze u 20. minuti susreta. Centrirao je Alexis Sanchez, a najviši u šesnaestercu Hulla bio je Per Mertesacker.

Gosti prijete preko Harry Maguirea u 30. minuti susreta, ali njegov udarac glavom nakon kornera odbranio je Ospina. U 37. minuti susreta priliku je imao Walcott, ali je njegov udarac izblokiran. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Tobdžije. 

Prvu priliku u nastavku susreta imao je domaćin, ali je udarac Sancheza odbranio Harper. Gosti prijete u 54. minuti susreta. Šutirao je Robbie Brady, ali lopta odlazi pored lijeve stative gola Ospine. 

Priliku da promijeni rezultat imao je Walcott u 67. minuti susreta, ali je neprecizan. Domaći prijete i sedam minuta kasnije preko Sancheza, ali ovaj put siguran je Harper. Konačnih 2:0 za Arsenal postavio je Alexis Sanchez, nakon asistencije Santi Cazorle u 82. minuti susreta. 

Engleska, FA Cup, treće kolo: 

Arsenal - Hull City 2:0 (Mertesacker 20, Sanchez 82)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.